În mișcare

L-am descoperit printr-o recomandare pe Oliver Sacks. Născut în 1933 la Londra într-o familie de evrei cu ambii părinți medici practicanți până la sfârșitul vieții, tatăl lui a trăit 95 de ani și oferea consultații la domiciliul pacienților chiar și la acea vârstă.

A lucrat la  Mt. Zion Hospital în San Francisco și la UCLA. Din 1965, a trăit în New York, unde a și practicat ca medic neurolog. Din 2007 până în  2012, a fost Professor of Neurology and Psychiatry at Columbia University Medical Center. Autor de succes a numeroase lucrări, am deja în asteptare „Muzicofilia. Povestiri despre muzică și creier”, „Un picior de sprijin”.

După Yalom, îmi doream să pot savura ceva similar cu jurnalul său. Oliver Sacks, neurolog englezo american. Am văzut și mi-a placut cu ani în urma „The awakening” cu Robert de Niro și Robin Williams în „rolul” lui Oliver Sacks. Mi-am propus să citesc și cartea. Oliver Sacks e savuros și arată că a trăit o viata la maxim. Ne potrivim prin plăcerea de a conduce motocicleta, (și cu Yalom la mersul pe bicicletă) prin pasiunea pentru a înota aproape zilnic, prin plăcerea lui de a petrece zilnic timpul în gradina botanica lucru care mie înca nu imi iese.

Cartea am citit-o repede, mi s-a lipit de mană și a fost o lectură interesantă. Am inceput însa invers decât cu Yalom. Întai jurnalul și abia acum m-am apucat și de scrierile lui. „Omul care si-a confundat sotia cu o palarie” este absolut delicioasă. Mi-aș fi dorit niște finalizări mai concrete ale cazurilor relatate, dar vorbim despre neurologie, psihoneurologie, creier iar aici sunt mult prea putine informații din pacate, înca.

Îl recomand însă cu căldura!

De văzut si TED-ul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *