Alchimia Grădinii

Creștem legume, fară dedicație de 100%. Rupem doar o zi pe saptamână, și poate o fugă rapidă într-o altă zi. Dar vrem mai mult, ne dorim mai mult, simțim mai mult.

A trecut ceva vreme de când suntem grădinari. Am descoperit cu plăcere în noi multă pasiune pentru grădinărit pentru minunile pamantului care vrea să ne hrănească și să ne bucure neîncetat. Ne cere sa îi dăm doar un pic de dragoste și timp iar în schimb ne răsplateste cu mărinimie.

Mă gândesc destul de mult în ultima vreme la ”Mama pamânt” la Geea (sau Gaia) ca element element primordial din care toți ne tragem și la care toți ne întoarcem.

Cred că ne iubește suficient încât ne tolerează atât, atâtea mizerii pe care i le aruncăm în brațe, zi după zi, ceas după ceas. Le toacă în tăcere, le șterge murdăria și ni le întoarce sub formă de fructe și viață.


Așadar ne place mâncarea cu gust pe care am început să o căutam mai întâi pentru noi și familiile noastre, mâncare cu mult mai sănătoasă ca mâncarea din orașe. Sigur, readaptarea la gustul natural poate fi un pic neplăcută. Papilele noastre de orășeni s-au adaptat rapid la gustul impregnat de glutamat.

Ne place și ne face bine să căutăm și să gasim oameni cu gust, vrednici, care își produc o mare parte din hrană singuri fără ”ajutor” industrial. Atunci când îi găsim ne împrietenim.

Articole despre grădină