La corrispondenza

La corrispondenza este un film romantic din anul 2016 al cărui regizor este maestrul  Giuseppe Tornatore.

Pe scurt, profesorul scoțian Ed Phoerum este nevoit să stea departe de femeia de care este îndrăgostit nebunește de mai bine de 6 ani, Amy Ryan. Chiar dacă este căsătorit și Amy este mult mai tânară decât el, nimic nu îl împiedică să iubească. El locuiește împreună cu familia în Edinburgh iar Amy locuiește în Anglia.

Ingenios, Ed reușește să găsească o mulțime de modalități de comunicare: scrisori, pachete, mesaje text sau clipuri video. Planul său este să mențină vie flacăra iubirii atâta timp cât nu o poate strânge în brațe pe Amy. Se pare că planul său funcționează de minune.

Apoi, în cadrul unei conferințe la care participă și Amy se anunță faptul că profesorul Phoerum a murit. Dar cum poate fi acest lucru posibil? Amy încă primește mesaje de la el în care o asigură că nu o va abandona niciodata.

Tornatore care are și filme poate „mai bune” ne arată că este în clasa de top. Oricâte filme italiene am vedea și oricât de tare le apreciez iubirea de viață, dragostea, țara, soarele și bucuria de a trăi, Giuseppe vine și ne spune mereu că ei sunt unul dintre popoarele lumii, cu multă excelență în spiritualitate și creație. Da, și despre greci spun la fel! Ca sunt oameni frumoși!

Filmul merită văzut pentru emoție, sensibilitate, poezie! Și pentru seducatoarea voce a mereu formidabilului actor Jeremy Irons și a prestației frumoasei și talentate actrițe, Olga Kurylenko.

Da, mai este și despre timp. Ca pentru toți marii creatori timpul pare manevrabil și poate fi diluat, scurtat sau fără de sfârșit. Timpul nu există!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *