But we cannot live the afternoon of life according to the program of life’s morning
Ștevia de grădină (Rumex patientia) este originară din Austria inferioară, este cultivată ca plantă culinară. Planta are proprietăți a depurativeiar frunzele sale sunt comestibile.
Este o plantă perenă, foarte răspândită în România, crește spontan primăvara, pe pășunile din zonele de deal și de munte, în jurul stânelor, în grădinile oricui
Alte denumiri ale șteviei: măcrișul calului, urzica-raței, brustan, dragomir, dragavei, dragaveică, crestățea, hrenuț, limba-boului.
Ștevia conține în cantitate mare vitamina C, A, E și K, dar și săruri minerale – potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, proteine, fibre ,oxalați. În scopuri medicinale se recoltează semințele și toamna rădăcinile.
La noi în grădină crește spontan, iar în această perioadă ne bucuram de ea în foarte multe feluri.
Stevia proaspătă e de la noi din grădină. Cea gătită este copiată de aici